Byta fönster i Uppsala – Hur fungerar det?

Det är ett stort projekt att byta ut sina fönster på villan. Så vi på Byta Fönster Uppsala tänkte att det är en ypperlig idé att beskriva för våra potentiella kunder hur fönsterrenoveringen går till. Förhoppningsvis får vår fönsterprocess dig att känna dig trygg. När vi utför fönsterbyten i Uppsala så använder vi alltid samma process. Vi gör detta för att du som kund ska bli nöjd med slutresultatet och känna dig trygg genom hela fönsterprocessen.

Installation & Montering - Så här gör vi

1. Kostnadsfri förfrågan

Inledningsvis fyller du i vårt formulär här på hemsidan och en av våra medarbetare ringer upp dig och tillsammans kommer vi fram till en tid för hembesöket.

2. Kontrollmätning och Inspiration med vår representant

Vi besöker dig på plats och går igenom dina fönster och diskuterar dina fönsterplaner. Vi går igenom kontrollfrågor så som: Vill ni ha treglasfönster? Speciellt varumärke? Vilka fönstertyper? Är det lönsamt att byta alla fönster? Vi vill hjälpa er hitta fönster som passar huset och er personlighet, så ingen fråga är dum.

3. Offert överlämnande

Efter det kostnadsfria hembesöket får du en offert baserad på våra uträkningar. I offerten bifogas även en prislista dina fönster val. Du får tid för att reflektera över offerten, fönsterbytet och allt runt omkring.

4. Skriva kontrakt

Vid detta möte finns det möjlighet att göra ändringar och lägga till eller ta bort detaljer från offerten. Tillsammans bestämmer vi start och slut datum för fönsterinstallationen. Vår säljare lägger en beställning på dina valda fönster och allt annat material så att leveransen sker i samband med starten.

5. Leverans av dina fönster och montering

Du får i god tid leveransdatumet för dina fönster så du kan planera fönsterrenoveringen. Det är bara en liten detalj vi behöver hjälp med. Vi behöver någonstans att lasta av och att ta emot leveransen, sen sköter vi resten av din fönsterrenovering.


Våra certifierade installatörer tar hand om hela monteringen och allt det praktiska runt omkring fönsterbytet. De börjar med att ta bort dina gamla fönster, innan de bär in och monterar dina nya fönster. Givetvis ingår också uppsättning av lister, smygar och foder, samt plåtarbeten. När allt är på plats gör vi en grovstädning av ditt hem.

6. Slutkontroll av dina fönster

När väl dina nya fönster sitter där dom ska går vi tillsammans igenom hela bytet och gör en slutkontroll. Efter slutkontrollen får du fakturan och dina garantisedlar.


Boka en kostnadsfri inspektion av dina fönster i Uppsala län

Vi erbjuder en kostnadsfri inspektion av dina fönster i Uppsala län. En representant kontrollerar dina fönster och ni kommer tillsammans fram till något som passar ert hem. Skriv in dina kontaktuppgifter i något av formulären på hemsidan så kommer en av våra representanter att kontakta dig inom kort.

Den här hemsidan är under uppbyggnad.

Skriv in till oss via formuläret vid frågor.