Vad kostar det att byta fönster i Uppsala?

Har du kanske några frågor vad kostnaden för fönsterbyten blir för just din villa?


Med oss på Byta Fönster Uppsala får du alltid en kostnadsfri offert och ett fast pris för fönsterinstallationer. Vi gör det tydligt med hur mycket du kommer betala och kräver givetvis att du går igenom avtalen noggrant. Med Byta Fönster Uppsala kommer aldrig några överraskningar eller dolda avgifter.

I vårt pris ingår allt för att byta dina fönster i Uppsala län. Allt mellan installatörerna och materialet till plåtarbeten och såklart själva fönsterna. Du har givetvis riktigt bra garantier när du anlitar Byta Fönster Uppsala.

Materialkostnaden varierar vid fönsterinstallationen

Vi börjar med att du bestämmer vilken typ av material du vill ha till ditt fönsterbyte – karmar, plåtdetaljer, smyg och givetvis vilket typ av fönster du vill ha. Det finns många typer av fönster att välja på, här är några exempel: plast, dubbelglas, treglas, energifönster.

Vi försöker ha ett stort utbud av fönsterleverantörer så du som kund har breda valmöjligheter. Vi har många effektiva och smarta lösningar på Byta Fönster Uppsala som en representant kommer visa för dig.


Som vi skrev tidigare så reflekterar givetvis dina materialval totalkostnaden för ditt fönsterbyte. Så skulle du exempelvis välja fönster med ytbehandlade karmar så blir priset dyrare för fönsterbytet. Dock så tjänar du på att välja ytbehandlade karmar då du slipper underhålla dessa lika frekvent som rena träfönster. Detta och fler andra aspekter är bra att tänka på vid ditt fönsterbyte. Vår representant går givetvis igenom detta med dig på hembesöket.

Fönsterfaktorerna som styr prisnivån

Om du har planer på att byta fönster i Uppsala län så är givetvis priset en viktig del i planeringen. Det är svårt att sätta en exakt prislapp på en fönsterrenovering då alternativen är oändliga. Vi har dock försökt sätta ihop en lista på de saker som reflekterar priset främst.

Det som påverkar priset är:

  • Typ och leverantör på fönstret
  • Storleken på fönstret
  • Tillvalen 
  • Glastypen 
  • Monteringens svårighet, fasadtypen och utformningen på huset
    Exempelvis: Komplexiteten av plåtarbete, flera våningar eller mer arbetstid gör att arbetskostnaden ökar, så gör även totala summan.:

Byta Fönster Uppsala lämnar alltid fast pris på fönsterbytet och för att kunna ge dig detta fasta pris på hela fönsterinstallationen så måste vi veta förutsättningarna i just din bostad. Så det är alltså först när vi är överens om priset som beställningen står fast.

Välkommen att kontakta oss för gratis fönster hjälp

Få en gratis inspektion av dina fönster i Uppsala. En försäljare från Byta Fönster Uppsala kommer ut och kollar era nuvarande fönster och berättar om vilka fönstermöjligheter som finns för er villa. Skriv dina kontaktuppgifter i kontaktformuläret på hemsidan för återkoppling från en ansvarig säljare.

Den här hemsidan är under uppbyggnad.

Skriv in till oss via formuläret vid frågor.