Hur fungerar ett fönsterbyte med Byta Fönster Uppsala?

En av de vanligaste orsakerna till att man gör ett fönsterbyte är för att byta till energisnålare fönster som har en bättre isolering. Genom att byta till energisnåla fönster kan man spara in en betydande del av husets energiförbrukning för uppvärmning.

Att byta fönster i Uppsala är en process som kanske inte ter sig så märklig men som kan bli en mardröm om du inte har rätt kunskap och erfarenhet. Skälet till detta är att du behöver mäta och beställa fönster innan du monterar ur de gamla fönstren från fasaden. Det är först när du monterar ur de gamla fönstren som du kan upptäcka felaktigheter som exempelvis att fönstrets karm sitter i en äldre karm. Därmed så stämmer inte fönstermåtten för de nya fönstren. Därför ska du alltid låta en fackman utföra mätningarna av fönstren då du ska byta fönster i Uppsala så att du är säker på att de fönster du beställer passar.

Att välja fönster då man ska byta fönster i Uppsala

Det finns ett flertal olika modeller att välja mellan då du ska byta fönster i Uppsala. Du kan välja traditionella fönster med karmar i trä eller det mycket populära PVC fönstret, som är tillverkat i plast och har karmar i metall. Det sistnämnda är ett tåligt och mycket energisnålt fönster som kräver minimalt med underhåll. Det gör att ett PVC fönster på sikt kan bli en bättre investering än fönster som löpande behöver underhållas i form av skrapning och målning. En annan fördel med PVC fönster är att de kan specialbeställas i valfri storlek. Man behöver också besluta om du ska ha två-glas fönster eller tre-glas fönster. Utöver det kan du också välja hur fönstret ska öppnas, utåt, inåt, dras åt sidan eller vikas upp utåt.

Installera fönster

När det är dags att installera de nya fönstren kan du anlita hjälp av ett företag som är proffs på fönster. Du kan anlita Byta fönster Uppsala för att utföra fönstermontering i Uppsala. Vi har montörer som har en lång erfarenhet inom branschen och som kan allt inom fönster. Vi kan utföra fönsterbyte i Uppsala till fasta priser och med fullständiga garantier, vilket betyder att du kan vara trygg med att det inte uppstår några obehagliga överraskningar efteråt. Vi har, utöver kompetensen att byta fönster, även alla de verktyg och det material som behövs i samband med fönsterbyte. Dessutom samarbetar vi med ställningsbyggare, plåtslagare, målare och andra hantverkare så att vi kan utföra hela totalentreprenaden. Det betyder att du som beställare endast behöver ha kontakt med en ansvarig person.

Process för att byta fönster i Uppsala

Till att börja med river vi ut alla gamla fönster och fönsterkarmar. Dessa förs bort till återvinning. Därefter ser vi till att det finns ett bra underlag att montera de nya fönsterkarmarna. Sedan isolerar vi runt fönstret och sätter foder så att fönsterkarmen slutet helt tätt. Slutligen hänger vi på de nya fönstren och därefter kan plåtslagaren sätta upp ny fönsterplåt. Byta fönster Uppsala kan också hjälpa dig med fönsterrenovering i Uppsala om du istället väljer att behålla dina gamla fönster.

 

Du är välkommen att kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig då det är dags för fönsterbyte i Uppsala. Du kan boka ett kostnadsfritt möte där vi inspekterar dina befintliga fönster, lämnar förslag och information om vilka fönster du kan använda. 

Den här hemsidan är under uppbyggnad.

Skriv in till oss via formuläret vid frågor.