Hur fungerar ett fönsterbyte i Uppsala?

En av de vanligaste orsakerna till att man gör ett fönsterbyte är för att byta till energisnålare fönster som har en bättre isolering. Genom att byta till energisnåla fönster kan man spara in en betydande del av husets energiförbrukning för uppvärmning.

Att byta fönster i Uppsala är en process som kanske inte ter sig så komplicerad men som kan bli en mardröm om man inte har rätt kunskap och erfarenhet. Skälet till detta är att du behöver mäta och beställa fönster innan du monterar ur de gamla fönstren från fasaden. Det är först när du monterar ur de gamla fönstren som du kan upptäcka felaktigheter som exempelvis att fönstrets karm sitter i en äldre karm. Därmed stämmer kanske inte fönstermåtten för de nya fönstren. Därför ska du alltid låta en fackman utföra mätningarna av fönstren då du ska byta fönster i Uppsala - så att du är säker på att de fönster du beställer passar.

Att välja fönster då man ska byta fönster i Uppsala

Det finns ett flertal olika modeller att välja mellan då du ska byta fönster i Uppsala. Du kan välja traditionella fönster med karmar i trä eller det mycket populära PVC fönstret, som är tillverkat i plast och har karmar i metall. Det sistnämnda är ett tåligt och mycket energisnålt fönster som kräver minimalt med underhåll. Det gör att ett PVC fönster på sikt kan bli en bättre investering än fönster som löpande behöver underhållas i form av skrapning och målning. 

En annan fördel med PVC fönster är att de kan specialbeställas i valfri storlek. Man behöver också besluta om det ska vara två-glas fönster eller tre-glas fönster. Utöver det kan du också välja hur fönstret ska öppnas, utåt, inåt, dras åt sidan eller vikas upp utåt.

Installera fönster

När det är dags att installera de nya fönstren bör du ta hjälp av ett företag som har spetskompetens inom just fönster. Du kan anlita oss på Interoc som har många års erfarenhet av att byta fönster i Uppsala. Vi har montörer som har gedigen yrkeskunskap inom sina respektive arbetsområden och som kan allt inom fönsterbranschen. Vi kan utföra fönsterbyten i Uppsala till fasta priser och med fullständiga garantier, vilket betyder att du kan vara trygg med att det inte uppstår några obehagliga överraskningar efteråt. 

Utöver kompetensen att byta fönster har vi även alla de verktyg och det material som behövs för att kunna utföra tid- och kostnadseffektiva fönsterbyten. Dessutom har Interoc specialister inom alla områden som ställningsbyggnation, plåtslageri, målning med mera. Detta innebär att vi kan ta oss an stora projekt som totalentreprenör. Det betyder i sin tur att du som beställare endast behöver ha kontakt med en ansvarig person.

Process för att byta fönster i Uppsala

Till att börja med river vi ut alla gamla fönster och fönsterkarmar. Dessa förs bort till återvinning. Därefter ser vi till att det finns ett bra underlag att montera de nya fönsterkarmarna på. Sedan isolerar vi runt fönstret och sätter foder så att fönsterkarmen sluter helt tätt. Slutligen hänger vi på de nya fönstren och därefter kan plåtslagaren sätta upp en ny fönsterplåt. Interoc kan också utföra fönsterrenovering i form av sanering och tilläggsisolering om du istället är intresserad av att förbättra nuvarande fönster.

 

Du är välkommen att kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig då det är dags för fönsterbyte i Uppsala. Genom att fylla i ett av våra kontaktformulär, finns även möjligheten att boka in ett kostnadsfritt möte där vi inspekterar dina befintliga fönster för att lämnar förslag och information om vilka fönster du kan använda. 

Boka kostnadsfritt platsbesök inför ert fönsterbyte

Planerar er bostadsrättsförening att byta fönster i Uppsala kan ni vända er till oss på Interoc för att boka ett kostnadsfritt platsbesök så vi kan inspektera era fönster och bistå med konsultation.