Fördelar med att byta fönster på en Bostadsrättsförening i Uppsala

Fönster har normalt en livslängd på upp till 40 år, om de underhålls löpande, men därefter är det svårt att få fönstren täta. Det bidrar till ett ojämnt inomhusklimat och ökade uppvärmningskostnader. Här kan du läsa om fördelarna för er BRF att byta fönster i Uppsala.

Ett fönsterbyte för en bostadsrättsförening i Uppsala är ett större projekt som också kostar en hel del pengar. Det är styrelsen som fattar beslut om när ett fönsterbyte ska ske. De som äger bostadsrätter i föreningen får inte byta ut fönster själva men kan påtala för styrelsen att det behövs ett fönsterbyte i Uppsala. Det finns flera fördelar med att byta ut fönster, framför allt om de gamla fönstren är slitna och otäta. 

När er bostadsrättsförening vill utföra ett fönsterbyte kan ni alltid kontakta oss på Interoc för fri konsultation kring ert fönsterprojekt.

 

När är det dags att byta fönster

Fönster har normalt en livslängd på upp till 40 år. Har fastigheten träfönster så behöver dessa underhållas cirka vart 10:e år, vilket innebär att fönstren även kittas om och isoleras. Ett fönster kan renoveras en eller flera gånger men till slut så går det inte längre att få fönstren täta. När fönster släpper igenom kyla, släpper ut värmen och bidrar till att de boende får ett ojämnt inomhusklimat är det dags att byta fönster i Uppsala.

 

Fördelar med ett fönsterbyte för en bostadsrättsförening i Uppsala

 • Ökad trivsel och behagligare boendemiljö
  Vid ett fönsterbyte har föreningen möjlighet att välja fönster som bidrar till en behagligare boendemiljö. Exempelvis går det att välja fönster som är bullerdämpande på de fasader som ligger mot vältrafikerade gator. Fönster med fasader som ligger mot söderläge kan ha film på sig. Om fastigheten ligger nära havskusten bör fönster mot havet ha en kraftfullare konstruktion för att stå emot de salta havsvindarna.
 • Förbättrar utseendet och höjer värdet på fastigheten
  Ett fönsterbyte i Uppsala förbättrar fastighetens utseende, vilket ofta är en bidragande orsak till att byta fönster i Uppsala i samband med en fasadrenovering. Ett fönsterbyte höjer också värdet på fastigheten.
 • Behagligt inomhusklimat
  Nya fönster bidrar till att de boende får ett jämnt och behagligt inomhusklimat, året om.
 • Möjlighet till energisparande
  Om er förening väljer energisparande fönster kan ni se fram emot en hel del besparingar för uppvärmningen av fastigheten.

 

Vi kan utföra fönsterbyte för er bostadsrättsförening i Uppsala

Interoc har yrkesutbildade och erfarna fönstermontörer som utför tjänster åt främst bostadsrättsföreningar, allmännyttan och fastighetsbolag i Uppsala med omnejd. Vi kan åta oss totalentreprenaden för ert fönsterbyte i Uppsala.

När ni planerar att byta fönster i Uppsala kan ni kontakta oss genom vårt formulär på sidan. Då kan vi komma ut till er fastighet för att inspektera era befintliga fönster, mäta och bistå med fri konsultation. 

Boka kostnadsfritt platsbesök inför ert fönsterbyte

Planerar er bostadsrättsförening att byta fönster i Uppsala kan ni vända er till oss på Interoc för att boka ett kostnadsfritt platsbesök så vi kan inspektera era fönster och bistå med konsultation.